Internet als eerste levensbehoefte voor studenten

Voor de student anno 2016 is de aanwezigheid van een goede internetverbinding van groot belang. Niet alleen om met de telefoon in te kunnen loggen op het wifi-netwerk, maar natuurlijk veel belangrijker is het kunnen maken van scripties, opdrachten en in sommige gevallen het online kunnen volgen van colleges. Ook veel onderzoek vindt natuurlijk niet alleen meer plaats in de bibliotheek of in encyclopedieën. Er wordt bijzonder veel informatie op internet gedeeld door universiteiten, professoren en medestudenten, dat toegang hebben tot deze data voor veel studenten essentieel is. Echter wordt het internet vaak gedeeld door alle studenten in een studentenhuis. Als de verbinding dan niet goed is kan dit heel frustrerend zijn. We geven hieronder een aantal oplossingen en aandachtspunten voor een goedkope internetverbinding die toch aan de verwachtingen voldoet.

Versterk het internetsignaal

Veel studentenhuizen zijn al wat ouder. Dit betekent vaak dat de muren wat dikker zijn en de afstanden tussen de kamers groter. Bevindt de modem zich in de meterkast beneden en jij woont 3 hoog? Dan begrijp je als snel dat het signaal langzamerhand steeds zwakker wordt. Natuurlijk is het verstandig zoveel mogelijk obstakels te verwijderen, zoals kasten. Dit zorgt ervoor dat er zo min mogelijk ruis is voor het internetsignaal. Maak daarnaast gebruik van internetversterkers. Deze versterken het signaal vanuit de modem en zorgen ervoor dat de verbinding toch goed en stabiel blijft. Voor enkele tientjes zijn deze al te verkrijgen bij de elektronicazaken.

Kies voor een abonnement met hoge snelheid wanneer je moet delen

Een download- en upload snelheid is prettig, maar vaak niet noodzakelijk als je alleen of met enkele medestudenten woont. Dat maakt een internetabonnement onnodig duur. Wanneer je echter wel met meer dan 4 a 5 studenten in één huis woont is het verstandig te kiezen voor een hogere snelheid. Zo voorkom je dat de capaciteit van de internetverbinding tekort komt. Vaak is een snelheid van 30 MB al voldoende. Heb je in de gemeenschappelijke leefruimte ook een televisie? Dan is het verstandig ook eens te kijken voor een alles in 1 abonnement. Tegenwoordig hoeft er bij een alles in 1 pakket geen vaste telefonie bij te zitten en kan je kiezen voor een internet en tv pakket. Als je dit bij dezelfde provider afsluit zijn de kortingen vaak erg aantrekkelijk. Ook is het bij KPN, Ziggo en Vodafone mogelijk een internet, tv en mobiel bellen pakket af te nemen. Dan heb je vaak ook nog eens extra voordeel met het mobiele abonnement. Dit kan in de vorm van nog meer korting of juist weer grotere datapakketten.

inloggen


Gebruiker:
Wachtwoord:
Blijf ingelogd

Wachtwoord vergeten?
 
Adverteren op de website van SSR-Leiden? Klik hier voor meer informatie!

SUM rss