Eigen risico zorgverzekering 2017 verhogen: wel of niet doen

Het verhogen van het eigen risico van je zorgverzekering, is een van de manieren om te besparen op de zorgpremie. Je kunt je eigen risico van 385 euro, met maximaal 500 euro verhogen tot 885 euro (vrijwillig eigen risico). Dat levert je tussen de 250 en 300 euro per jaar korting op. Maar wanneer is het wel of juist niet verstandig je eigen risico te verhogen?
 

Eigen risico geldt alleen voor basisverzekering

Het eigen risico geldt alleen voor zorg uit de basisverzekering, zoals medicijnen, spoedeisende hulp en ziekenhuisopname. Wanneer je dus veel zorg uit de basisverzekering nodig hebt, bijvoorbeeld medicijnen, is het eigen risico verhogen niet verstandig. Je gaat dan namelijk alleen maar meer betalen. Op de website van Independer zie je wat er wel en niet onder het eigen risico valt.
 

Belangrijk om bedrag in een keer te kunnen betalen

Overweeg je je eigen risico te verhogen? Dan is het erg belangrijk dat je die extra 500 euro in een keer kunt betalen. Het verplichte eigen risico van 385 euro kun je bij veel zorgverzekeraars in termijnen betalen, maar het vrijwillig eigen risico niet. Je moet dat bedrag dus in een keer naar je zorgverzekeraar kunnen overmaken, voor het geval je zorg nodig hebt die onder het eigen risico valt. Bijvoorbeeld bij een grote operatie in het ziekenhuis.
                                                                                                                                        
Heb je dat bedrag niet achter de hand? Dan is het eigen risico verhogen onverstandig. Anders kom je mogelijk in de financiële problemen en kun je misschien naast het eigen risico ook de premie niet meer betalen. En dat heeft grote gevolgen.  
 

Andere bespaartips

Kan of wil je je eigen risico niet verhogen? Gelukkig zijn er nog meer mogelijkheden om op je zorgverzekering te besparen. Independer geeft vijftien bespaartips voor de zorgverzekering 2017.

inloggen


Gebruiker:
Wachtwoord:
Blijf ingelogd

Wachtwoord vergeten?
 
Adverteren op de website van SSR-Leiden? Klik hier voor meer informatie!

SUM rss