Nieuws

Energie besparen: goed voor milieu en portemonnee

Joeri Gonlag
15 maart 2018

Eerder hebben we al een aantal handige tips uit de doeken gedaan hoe je met een aantal handigheidjes met gemak een aantal tientjes per maand kan besparen. Deze tips liepen uiteen van korting via je studentkaart en tweedehands studieboeken tot het besparen op vaste abonnementen zoals tv en internet en eventuele ondersteuning van de huurcommissie.

Een andere belangrijke element waar je zelf onderdeel van uitmaakt zijn de energiekosten. Steeds meer pandjeseigenaren zien de door de groeiende vraag naar studentenkamers hun kans schoon om studenten mee te laten betalen aan de energienota. In sommige gevallen ben je als huurder zelfs vrij om zelf je energieleverancier uit te kiezen. Hoe dan ook, in beiden gevallen ben je in staat om veel geld te besparen. Enerzijds door je energieverbruik terug te dringen en anderzijds door energie goedkoop af te nemen. In laatstgenoemde geval kan je door te kiezen voor goedkope energie snel honderden euro's per jaar besparen.

Een aantal handige tips om het verbruik terug te dringen

1. Energieverslindende apparatuur zijn elektrische apparaten, zoals de televisie, laptop en het koffiezetapparaat. Zet deze apparaten op standby of trek wanneer mogelijk zelfs de stekker eruit.

2. Doe de was op 30 graden in plaats van 40 of 50 graden. Kouder wassen zorgt ervoor dat je jaarlijks al snel enkele tientjes bespaard.

3. Maak gebruik van spaarlampen in plaats van ouderwets stroomverslindende lampjes. Dit is eenmalige investering die je al snel terugverdiend.

4. Zet de thermostaat een graadje lager. Dit scheelt al snel € 50 per jaar. Draag liever wat sneller een trui.

5. Maak gebruik van een waterbesparende douchekop. Dit scheelt vele liters per douchebeurt. Voor je portemonnee levert dit circa € 10 per jaar op. Niet heel veel, maar wel goed voor het milieu!

Kies een goedkope energieleverancier

Het vergelijken van energieleveranciers is vaak erg lonend. Bij Goedkoopste Energieleverancier worden alle aanbieders vergeleken op basis van enkele gegevens (postcode, verbruik, dubbele/ enkele meter). Zo zie je binnen paar seconde welke aanbieder het goedkoopste is. Eventuele welkomstbonussen (die vaak rond de € 200 per jaar liggen) worden automatisch in de energiecontracten verrekend zodat het vergelijk ook eerlijk is. Wil je bijvoorbeeld groene energie of huur je de kamer maar een jaartje, dan kan je ook op het soort energie en de looptijd van het energiecontract filteren. In het overzicht verschijnt dan op basis van jouw criteria de goedkoopste bovenaan.

Sponsoren

Bohemian Birds