Nieuws

Gaan Leidse studenten nog een zuinige eindsprint aan?

13 april 2018

De zesde editie van de Student Energy Race is alweer iets langer dan een week afgelopen. De wedstrijd tussen studentenhuizen in Amsterdam, Leiden, Delft, Nijmegen, Utrecht, Deventer en Rotterdam om zoveel mogelijk energie te besparen. Korter douchen, de verwarming een stuk lager of zelfs uit zetten en lampen en grote energieverbruikers uitzetten. Het studentenhuis dat in de afgelopen vijf maanden het hoogste percentage energie heeft bespaard wint de hoofdprijs.

Deventer aan kop, Leiden (nog) niet

Hoewel de energie bespaarrace al 1,5 week afgelopen is, is de organisatie nog bezig met het verzamelen van alle data om een winnaar uit te roepen. Er moet wel iets heel geks gebeurd zijn in maart wil Deventer hun koppositie nog hebben weggegeven, zij hadden als enige een besparing van meer dan 50% weten te realiseren tot en met februari. De Leidse studenten bespaarden ook flink met gemiddeld bijna 18%, maar een toppositie zullen ze in maart niet hebben weten te bemachtigen. Toch is elke besparing goed voor het milieu én voor de portemonnee van de bewoners.

Energie besparen of besparen op energie?

Het besparen van energie is, zoals hierboven ook staat, altijd goed. Het maakt niet uit wat de achterliggende gedachte hiervan is. Wil je nou zowel energie besparen voor het milieu als voor je portemonnee kan je dankzij een website als EasySwitch.nl hier eenvoudig voor kiezen. Als je namelijk begint met energie vergelijken en een groen energiecontract kiest kan je zomaar honderden euro’s per jaar besparen. Dit kan, zeker voor studenten, een fijne meevaller zijn om nog wat leuks mee te kunnen doen. Gas water licht is namelijk een van de grootste vaste lasten naast de huur van een kamer of appartement. Zonde dus als je hier onnodig te veel geld voor betaald.

Sponsoren

Bohemian Birds