Nieuws

Je spullen beschermen met een inboedelverzekering

14 november 2018

Als je op kamers gaat, dan is de inboedelverzekering één van de belangrijkste verzekeringen die je moet afsluiten om je spullen te beschermen. Er wordt namelijk relatief gezien veel ingebroken in studentenhuizen. De kamers zijn in het weekend vaak onbewoond, waardoor een studentenhuis een gemakkelijk doelwit is voor inbrekers. Ook met de donkere winterdagen in zicht is het belangrijk dat je je spullen goed verzekerd. Maar waar moet je op letten als je als student een inboedelverzekering wilt afsluiten?

Waarde
Bij de meeste verzekeraars moet je een formulier invullen met allerlei vragen over jouw leefsituatie en de spullen die je in jouw kamer hebt staan. Elk antwoord staat voor een bepaald aantal punten en uiteindelijk komt daar een inboedelwaarde uit. Aan de hand van die gegevens, wordt de hoogte van de premie bepaald. Over het algemeen geldt hoe inbraakgevoeliger jouw woning is en hoe meer waarde jouw inboedel heeft, hoe hoger de premie zal uitvallen.
Als student heb je vaak niet veel te besteden. Je wilt dus niet onnodig veel betalen voor jouw inboedelverzekering, maar je geld gewoon aan leuke activiteiten uitgeven. Het is verstandig om verschillende inboedelverzekeringen met elkaar te vergelijken op basis van voorwaarden en de hoogte van de premie.

Inboedelverzekering delen met huisgenoten
Bij veel verzekeraars kan de inboedelverzekering voor de gehele waarde van de inboedel in het huis worden afgesloten. Dus dat betekent dat zowel de spullen in jouw kamer alsmede de spullen in een gezamenlijke ruimte verzekerd zijn. Voor het afsluiten van een studenteninboedelverzekering stellen de meeste verzekeraars als eis dat je een kamer hebt die (goed) op slot kan. Op deze manier kunnen ongewenste gasten niet jouw kamer in als je niet thuis bent. Vergeet ook niet om aan de huisbaas te vragen of hij of zij een inboedelverzekering heeft. Soms heeft de huisbaas een collectieve inboedelverzekering afgesloten. De verhuurder zal dan de kosten voor de inboedelverzekering doorberekenen in de huurprijs. Op deze manier voorkom je dat je dubbel verzekerd bent.

Tips om je studentenhuis inbraakproof te maken
Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Dus tot slot delen we een aantal tips om ervoor te zorgen dat de kans dat er wordt ingebroken afneemt. Zorg er in ieder geval voor dat jouw kamer een goed slot heeft. Ga je bijvoorbeeld naar een activiteit van SSR? Sluit altijd deuren en ramen wanneer je het pand verlaat. Installeer bij voorkeur een flipperstrip bij de voordeur. Dit zorgt ervoor dat inbrekers niet met een pasje het slot kunnen openen. Ook een sensorlamp bij de voordeur, maakt het voor inbrekers minder aantrekkelijk om in te breken.

Sponsoren

Bohemian Birds