Nieuws

Leukste vakanties voor studenten!

18 december 2019

Als student zijnde heb je het misschien niet al te breed. Toch heb je het afgelopen jaar misschien goed op je centen gelet, flink op de energie bespaard en heb je zodoende je bankrekening een beetje aan weten te dikken. Het is hét moment om het allemaal te spenderen aan een welverdiende vakantie! De leukste bestemmingen voor studenten vind je hieronder.

Albufeira
Ben je iemand die op stap wil tot de eerste zonnestralen de daken raken? Dan moet je het nieuwe gedeelte van deze Portugese stad verkennen. Voor de culturele charme ga je logischerwijs naar het oude gedeelte. Geniet van de prachtige natuur van Algarve, maak een tripje naar de hoofdstad, neem een duikcursus of geniet van de wind in je haren tijdens een jeepsafari. Het kan allemaal.

Marmaris
Zon, zee, strand, Marmaris! Deze badplaats in Turkije is 'the place to be'. Boek een hotelkamer aan de boulevard, zodat je zowel de uitgaansgelegenheden als het strand binnen handbereik hebt. Neem een cruise, leer duiken, ga met de jeep op stap of ga lekker shoppen. Voor een onbezorgde vakantie zit je in Marmaris goed.

Porec
Bezoek de kust van Kroatië, waar je heerlijk kunt stappen en overdag kunt luieren in de zon. Vooral Porec heeft de Nederlandse student veel te bieden. Bezoek de Plitvice-meren en laat alle stress van je afglijden terwijl je van al het natuurschoon geniet. Natuurlijk mag een dagje shoppen in Venetië niet ontbreken. Met de pont te bereiken. Om je vakantie wat extra pit te geven, kun je gezellig met je vrienden gaan kajakken of snorkelen.

Chersonissos
Hoewel heel Kreta perfect is voor een onvergetelijke studentenvakantie, is Chersonissos in het bijzonder een geweldige locatie. Vergeet je badlaken niet, want op dit strand kom je heerlijk tot rust. Verbeter je ‘beachvolleyball-skills’, drink de lekkerste cocktails aan de beachbars en ga met een gids op stap op het eiland Spinalonga. Maak daarnaast een wandeling en geniet van de prachtige Samariakloof of ontdek de shopgelegenheden van Heraklion.

Calella
De badplaats Calella biedt je de kans om een verfrissende duik te nemen aan de Spaanse kust. De diepblauwe zee, het geweldige centrum, het heerlijke eten, en het waterpark Water World zorgen voor een onvergetelijke vakantie.

Dek je in
Natuurlijk wil je je vakantie wel binnen het budget houden, anders kun je daarna volledig opnieuw beginnen met sparen. Zorg dat je geen onverwachte kosten maakt, dat kan door je zorgverzekering te checken. Mocht je niet voldoende gedekt zijn voor je uitstapje naar het buitenland dan kan zorgverzekeringen vergelijken uitkomst bieden. Natuurlijk kun je ook een aparte reisverzekering afsluiten. Een ongeluk zit ook op vakantie namelijk in een klein hoekje.

Sponsoren

Bohemian Birds