Gesubsidieerde activiteiten

Jaarlijks betaalt u een bijdrage aan de SOLS, maar wat gebeurt er nu eigenlijk met dit geld? Om u meer inzicht te geven in de financiën van de SOLS, hierbij een kort overzicht.

Overzicht financiën 

Per jaar krijgen we een flinke hoeveelheid aan bijdragen binnen. Met dit bedrag kunnen we sparen voor het nieuwe pand, maar we geven uiteraard ook een hoop uit aan jaarlijkse kosten. Een aantal voorbeelden:

  • 9% gaat naar het jaarlijkse SOLS-blad.
  • 9% gaat naar de ledenadministratie van zowel SSR als de SOLS. Wij delen één ledenadministratie en om het SSR wat makkelijker te maken betalen wij deze service.
  • 37% gaat naar de subsidies van SSR commissies en disputen. In 2016-2017 is er in totaal bijna 5500 euro naar de disputen en commissies gegaan.
  • 15% gaat naar de SMV; jaarlijks geven wij de SMV een gift, voor bijvoorbeeld de uitbreiding van het pand.
  • 5% gaat naar de borrels en activiteiten. Denk aan SCREDx, Lekker Leidsch, besturendiners of natuurlijk de normale borrels.
  • De overige 25% gaat naar reserveringen of eenmalige kosten, zoals de digitalisering van het SSR archief.

Mocht u meer willen weten over de financiële zaken, kunt u terecht bij het SOLS-bestuur (sols@ssr-leiden.nl).

Voorbeelden van enkele gesubsidieerde activiteiten in de afgelopen jaren

NC-In 2017
Na een geslaagde EL CID-week waar de ledenstop al op de donderdag gehaald werd, was het tijd om voor de werk- en kampweek. Onder het thema “Buitengewoon Prikkelend” werd weer in één week al het afval van het Lowlandsterrein opgeprikt en de eerste vriendschappen van Lichting 2017 gevormd. Na de werkweek was de kampweek aan de beurt. In het pittoreske Ellertshaar presenteerde de vereniging aan haar nieuwe leden. Onder begeleiding van de tienkoppige NC-In waren er allemaal verschillende activiteiten, van het cluedo-commissiespel en vele dixo’s tot de traditiegetrouwe Stijl & Mores en het kampvuur met jaarliederen op de maandag. Nieuw dit jaar was ook een opblaasbare levend Stef Stuntpiloot, die gesubsidieerd was door de SOLS. Met dit gigantische springkussen konden leden en novieten zich eventjes in Wipe-Out wanen. Verder deelde de NC-Uit commissie ook suikerspinnen uit om alvast te integreren met de novieten.

NC-Uit 2017
Nadat iedereen bekomen was van de kampweek en zich klaar maakte voor de eerste week van het academische jaar had de NC-Uit een vol vier weken durend programma georganiseerd onder het thema “Grandioos in de Soos”. Onder andere de DisputenKamerKroegenTocht, de commissiemarkt en de Travo-avond waren wederom weer een succes. De NC-Uit sloot met een daverend eindfeest met onder andere Barry Badpak en een photobooth.

Dies 2017
Na de NC-Uit kwam de Dies ook dichterbij, en daarbij ook de officiële inauguratie. In een plechtige stoet onder begeleiding van de Dies-commissie en het bestuur liep lichting 2017 naar de Marekerk om na vele speeches hun bul overhandigd te krijgen. Verder had de Dies-commissie onder het thema “Totally Dies” ook andere activiteiten georganiseerd, van een kindercantus tot een heus schuimfeest in de Van Wijkzaal.

Lustrum 9X7
Dit jaar heeft 9X7 op grootse wijze haar vierde lustrum gevierd. Twee belangrijke onderdelen hiervan waren de lustrumfeestweek van 9 tot en met 13 oktober 2017 en de 9X7-lustrumalmanak. De week werd feestelijk geopend met een openingsborrel in COC De Kroon met een optreden van Zanger Anton en de uitreiking van de 9X7-almanak. Er is verder ook geapenkooid en gepubquizd. De week sloot af met een heus optreden van een //Sinterklaasstripper// waarna de muziek juist uit ging in de silent dixo.

Lustrum Corduroy
In de week van 6 tot en met 10 november 2017, vond de feestelijke lustrumweek van Leids Dispuut Corduroy plaats. De week begon met een lustrumreünie op de zaterdag. De dinsdag erna stond in teken van de likeurproeverij waar onder andere extra aandacht gevestigd werd op de geschiedenis van het communisme en de eeuwviering van de Russische Revolutie. De gehele zolderbar was gevuld met Corduroyanen en andere leden. De kelen werden toen al goed gesmeerd voor de karaoke van de dag erna. Verder werd ook voor alle SSR-leden een Russische maaltijd geserveerd met blini’s en beef Stroganoff.