Disputen

Disputen spelen een belangrijke rol binnen het verenigingsleven van SSR-Leiden. Een dispuut is een verband met leden uit verschillende lichtingen, dit worden de verticale verbanden genoemd. De meeste disputen hebben een vaste dag in de week waarop ze samenkomen om te eten, te borrelen of een activiteit te ondernemen. De soort activiteiten zijn afhankelijk van het verschillende karakter van de disputen. Alle disputen gaan ieder jaar een weekend weg met elkaar en de meesten gaan ook met elkaar op vakantie.

Op SSR is het elke dinsdagavond disputenavond: de disputen zijn dan op SSR aanwezig om te borrelen en hun dispuutsliederen te zingen. Ook worden er ieder jaar door de disputen activiteiten voor de hele vereniging georganiseerd, zoals het K.I.N.K.-popfestival en het BLOQ-debat. Dit levert geweldige avonden op.

Er zijn op dit moment twintig actieve disputen op SSR die hier links op de site staan. De disputen zijn heel verschillend: van jasje-dasje tot wat alternatiever. Het L.D.G. Soixante-neuf staat bijvoorbeeld bekend als een corporaal dispuut, terwijl Corduroy wat alternatiever is. Hoewel de meeste disputen op SSR gemengd zijn, kent SSR ook drie vrouwendisputen (Witte Wieven, Volante en Amaryllis) en drie herendisputen (T.A.E.N.I.A., de Bokkerijders en Supra Modum).

Het is op SSR niet verplicht om lid te worden van een dispuut. Ook zonder dispuut zul je een heel leuke tijd hebben op de vereniging. Zo kan je actief worden in de vele commissies die SSR rijk is. Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid om zelf een dispuut op te richten.