L.U.C.I.F.E.R.

L.S.
 
Dat u dit leest betekent dat u geïnteresseerd bent in het meest Illustere, Contemplatieve en Psychedelische Dispuut der SSR-Leiden: L.U.C.I.F.E.R.
Deze interesse is natuurlijk gerechtvaardigd, aangezien het niet mogelijk is om al dat L.U.C.I.F.E.R. is te bevatten in een simpele mensenziel. Immers, sinds haar oprichting in 1931, zijn er al velen lid geweest van L.U.C.I.F.E.R., ieder zijn stempel drukkend op het L.U.C.I.F.E.R.us/a zijn. Ondanks dat zij dus niet geheel bevat kan worden, kan ze wel, zij het in beperkte mate, omschreven worden.

L.U.C.I.F.E.R. staat onder andere voor diversiteit, veelzijdigheid en brandbaarheid. Dit zal u mogelijk niet veel zeggen, daarom een uitleg. Diversiteit wordt bereikt door geen instemming te hebben en dus iedereen toe te laten die aan de vereisten voldoet. Veelzijdigheid vloeit voort uit de samenkomst van veggers tot mensen die ernstig zouden twijfelen tussen hun vlees en hun relatie, van mensen die graag stappen tot mensen die liever een avond alleen of met vrienden gamen, van mensen die al tien jaar lid zijn tot mensen die zich net aanmelden. Brandbaarheid tot slot is vooral een metafoor, gedachten kunnen immers (helaas) niet branden. L.U.C.I.F.E.R. is echter als een lucifer vredig en tevree wachtend tot het tijd is om de ware aard te laten zien, een brenger van warm voedsel, vreugdevolle avonden en lichtende nachten, ieder mooie eigenschappen.

Nu mocht u misschien protesteren, “Als een lucifer aangestoken wordt, dan vergaat hij, terwijl jullie al tachtig jaar bestaan. Hoe zit dat?” Hierop kan ik u helaas nu geen antwoord geven, maar het is deel van wat L.U.C.I.F.E.R. zo bijzonder maakt.
 
Caput combustum non decidit