T.A.E.N.I.A.

Amica Mater, Amici, amiculi, belangstellenden,
De betekenis, inhoud en het karakter van het aloude en meest illustere dispuut van S.C.R.E.D., T.A.E.N.I.A. is helaas niet in 250 woorden te beschrijven. Jammer genoeg is dat wel de taak die ons is opgelegd.
Wij zijn een herendispuut in de oorspronkelijke betekenis van het woord; we disputeren graag en stellen het woord dan ook boven de daad. Ons dispuut wordt gekenmerkt door de liefde voor het Moederdier en de Amica Mater als Haar aardse incarnatie. Sinds 1923 aanschouwen elk jaar weer enkele belangstellenden Haar licht. Het totale aantal wijze mannen dat bij T.A.E.N.I.A. hoort is groot, Amice ben je immers voor het leven.
De belangrijkste activiteit van T.A.E.N.I.A. is de maandelijkse vergadering, maar we zijn ‘s dinsdags ook op S.C.R.E.D. te vinden. Daarnaast hebben we eens in zoveel tijd Informele Bijeenkomsten, zoals de jaarlijks terugkerende Koninginnedag-barbecue en het traditionele Katwijkuitje.
Ik zou u nog veel meer kunnen vertellen over het Moederdier, de lange geschiedenis van T.A.E.N.I.A. en de bijzondere band die de Amici verbindt, maar ik zal het hierbij laten. Als uw belangstelling gewekt is, kom dan naar de Open Vergadering in oktober of vraag een wijs uitziende man van SSR naar T.A.E.N.I.A., goede kans dat hij T.A.E.N.I.A.an is.